Meryl Rensenbrink en Maxime Baaij nieuwe Heidehoogheden Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Op maandagavond 2 september was er de kroning van Heidekoningin Calluna de 64e en Heideprinses Erica de 45e. De hoogheden vertegenwoordigen een jaar lang de gemeente Ede en de Heideweek.

Heideweek voorzitter Gilbert Meurs

Het was een prachtige Heideweek, zegt Gilbert Meurs. ‘Mooi weer en veel bezoekers, ruim 250.000 mensen bezochten de Heideweek in Ede. Hij bedankte alle ondernemers die de Heideweek mogelijk hebben gemaakt, zonder hun inzet en de inzet van de vele vrijwilligers was de Heideweek onmogelijk’. Hij sprak ook zijn zorg uit over het komende jaar. Een schrijven van de gemeente Ede over de bezuinigingen op het evenement was geen goed nieuws.

Gilbert Meurs foto Chris Ouboter

Ontkroning Calluna de 63e en Erica de 44e

Burgemeester René Verhulst kreeg Maandagavond de sleutel van Ede terug en werden de Heidehoogheden van 2018-19 door de burgemeester uit hun functie ontheven. Ze kregen een uniek sieraad van de Heideweek. En een beeldje van de gemeente Ede, wat burgemeester Verhulst aan hun overhandigde

Burgemeester René Verhulst sprak in zijn toespraak over een mooie Heideweek met weinig calamiteiten deze waren nihil. Hij gaf aan dat hij blij was met het feit dat alle grote evenementen in de gemeente Ede zoals het NK wielrennen, Wings of Freedom zonder problemen zijn verlopen. Ook keek hij alvast vooruit naar het volgende evenement 75 jaar herdenken in Ede op de Ginkelse Heide.

burgemeester René Verhulst foto Chris Ouboter

Daarna werden de nieuwe Heidehoogheden voorgesteld.

De 24-jarige Meryl Rensenbrink Heidekoningin Calluna de 64e

Ze is 24 jaar en geboren en getogen in Ede.

“Meryl is mijn naam, wat zowel door kinderen als volwassenen op allerlei manieren uitgesproken wordt. De diversiteit om mijn naam te kunnen uitspreken, is ook een metafoor voor mijn diverse interesses wat mij in het dagelijks leven zoal bezighoudt.”

Haar passie gaat uit naar de verbinding tussen mensen, dieren en de natuur. Ze is deeltijd student aan de bacheloropleiding Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief in Amersfoort. Daarnaast is ze werkzaam bij Kinderdagverblijf Prins Vleermuis en als persoonlijk begeleider aan een enthousiaste en energieke tiener op de Toekomst, voortgezet speciaal onderwijs.

Ze is dol op reizen, maar geniet ook volop van de natuur van Ede, zowel gezamenlijk als alleen, speelt, leest, fietst, rijdt en wandelt ze hier graag. “Als ik terugkom van vakantie is de terugreis langs de Edese paarse heide hét gevoel van thuiskomst!”

Naast school struint ze graag met haar paard door de bossen van het prachtige landgoed van Kernhem.

“Mijn paard woont voor mij op een van de mooiste plekken van Ede, namelijk op de biologische Brandroodkaasboerderij van landgoed Kernhem. Op deze boerderij breng ik dagelijks mijn tijd door. Mijn opa is wereldkampioen kaasmaker geweest, maar tot zijn teleurstelling was ik een van de kleinkinderen die niet van de kaas snoepte. Sinds een paar jaar heb ik de Brandroodkaas leren eten en dat heeft mijn opa (95 jaar) toch nog kunnen meemaken tot begin dit jaar. Mijn opa was één van de mensen die tijdens de Heide-optocht de familie bij elkaar bracht en al vroeg voor aanvang met zijn stoel langs de weg zat. Dit maakt mij extra trots dat ik tijdens het 85e  jubileumjaar de rol als Heidekoningin Calluna de 64e mag vervullen!”

Maxime Baaij Heideprins Erica de 45e

Ze is, net als Meryl, geboren en getogen in Ede. Op dit moment woont ze samen met haar vriend nog steeds in Ede. “Ik studeer Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in Nijmegen op de HAN en daarnaast werk ik in het Ziekenhuis Gelderse Vallei. Dit doe ik allemaal met veel plezier.”

In haar vrije tijd sport ze graag, is ze graag met vrienden en familie. “Ik maak graag uitstapjes. Ik reis graag, ik shop graag. Ik ga graag lekker uit eten en oh ja, ik ben gek op schoenen!”

“Ik heb me opgegeven omdat ik benieuwd ben naar hoe het is om zo’n leuk avontuur aan te gaan. Ik weet nu zelf al een paar maanden dat ik Heideprinses ga worden en alleen dat is al superspannend! Ik heb het mijn vriend verteld, maar verder wist niemand het…”

Heide Hoogheden foto chris ouboter

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden