Joëlle Weening wint Medal of Excellence tijdens WorldSkills 2019

Foto: Ede.nieuws.nl

Joëlle Weening heeft de 6e plaats behaald tijdens de ‘WorldSkillls’, de wereldkampioenschappen voor beroepen, dat van 22 t/m 27 augustus plaatsvond in Kazan, Rusland. In een sterk deelnemersveld van 15 kandidaten behaalde Joëlle zelfs nog een ‘Medal of Excellence’ voor een bovengemiddelde prestatie.  Zij nam deel aan de wedstrijd Creative Arts and Fashion, onderdeel Visual Merchandising (etaleren). Het goud ging naar Rusland.

De wedstrijd voor de Edese duurde 4 dagen. In die vier dagen moesten de deelnemers een etalage ontwerpen en inrichten voor een Russische modeketen met het thema ‘A day at the seaside!’.Onder een enorme tijdsdruk en stress, waarin de etalagestukken zelf gemaakt en geschilderd moesten worden, lukte het Joëlle om de etalage tijdig af te hebben.

‘Ik ben super blij met deze prestatie en de medal of excellence. Ongelofelijk, wat een geweldige ervaring om dit mee te maken en om Nederland te hebben mogen vertegenwoordigen. Eén groot avontuur!” aldus Joëlle.

Joëlle, in juni afgestudeerd als Specialist Stylist bij Aeres MBO Velp, had zich in maart voor de WorldSkills geplaatst door het NK Beroepen te winnen in haar vakgebied etaleren.

Aan de 45-ste editie van WorldSkills streden in Kazan meer dan 1.600 deelnemers uit 60 landen in 56 beroepen voor een plek op het erepodium. Team Nederland deed mee in 27 vakrichtingen (beroepen). In de Kazan Arena werden onder toeziend oog van president Poetin de prijzen uitgereikt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden