112

Twee mannen uit Ede voor aandeel wapenroof bij Vervoer en Ondersteuning Justitie voor de rechter in Zutphen

Foto: Pixabay

Twee verdachten uit Ede van 26 en 31 jaar van een wapenroof staan vandaag voor de rechter in Zutphen. Dat schrijft Omroep Gelderland  op haar website.

De mannen uit Ede worden verdacht van betrokkenheid bij de inbraak op de dienst Vervoer en Ondersteuning van Justitie. Daarbij werden 23 dienstwapens gestolen. De diefstal vond vorige zomer plaats. In maart dit jaar werden twee van de 23 dienstwapens teruggevonden bij invallen in woningen in Rotterdam en Den Haag. De andere 21 wapens zijn nog steeds spoorloos.

De hoofdverdachte is een 31-jarige man uit Ede. In het huis van zijn moeder in Otterlo deed de politie niet lang na de diefstal een inval. Daar vond de politie 25 busjes pepperspray en 675 patronen. De medeverdachte is een 26-jarige man, eveneens woonachtig in Ede.

Update: De officier van justitie heeft maandag voor de rechtbank in Zutphen celstraffen van 5 en 4,5 jaar geëist tegen twee verdachten van een geruchtmakende wapenroof. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de inbraak op de dienst Vervoer en Ondersteuning van Justitie.

Bron: Omroep Gelderland

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen