Nieuwe glijbaan Zwembad de Peppel weer open

Foto: Zwembad De Peppel

Nieuwe glijbaan Zwembad de Peppel weer open

Ede – De nieuwe glijbaan van Zwembad de Peppel, de GoH2O Challenger Dazzler, is weer open. Na grondig onderzoek, aanpassingen aan de constructie en een uitgebreide inspectie heeft het Keurmerkinstituut groen licht gegeven om de interactieve glijbaan weer in gebruik te nemen.

Directeur ter Hoeven: “We zijn niet over één nacht ijs gegaan. Toen we begin deze week het groene licht kregen hebben we, zonder daar ruchtbaarheid aan te geven, onder meer ons personeel laten glijden. Daarbij hebben we geen problemen meer geconstateerd. De glij-ervaring is veel beter geworden. Ik durf met een gerust hart de attractie open te stellen voor publiek.”

De attractie is een prachtige 90 meter lange  interactieve glijbaan vol met licht- en geluidseffecten en aan te tikken elementen waarmee punten zijn te scoren. Ook de snelheid wordt gemeten. De rit eindigt in een grote cone waar de glijder heen en weer gaat om uiteindelijk te eindigen in een waterbak. Het zwembad biedt met deze nieuwe glijbaan de bezoeker een totaalbeleving met spectaculaire attracties en het nieuwe natuurgezuiverde buitenzwembad.

Om te vieren dat de glijbaan weer open is kun je vrijdag 26 juli extra lang de glijbaan uitproberen. We zijn open tot 21.00 uur.

De glijbaan was in 2018 één van de nieuwe onderdelen van een grootschalige verbouwing van het zwembad en werd eind oktober geopend. In de eerste dagen na de opening vonden een aantal incidenten plaats. Hierop werd besloten de glijbaan te sluiten.

In de zomervakantie is het zwembad dagelijks geopend voor recreatief zwemmen. De openingstijden zijn te vinden op www.zwembadede.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden