Meeting voor sportaanbieders over werving en behoud van vrijwilligers

Foto: Sportservice Ede

Hoe kun je als sportaanbieder effectief vrijwilligers werven en behouden. Die vraag staat centraal tijdens de meeting “Vrijwilligers aan de top” op maandag 1 juli aanstaande in sporthal het Binnenveld in Wageningen. De bijeenkomst is voor alle sportverenigingen uit de gemeenten Ede, Rhenen en Wageningen en deelname is gratis. De sportservices in de drie gemeenten tekenen voor de organisatie en de Gelderse Sportfederatie geeft uitleg. De meeting start om 19.30 uur

Werven en behouden van vrijwilligers is in deze tegenwoordige tijd best lastig. Er is minder bereidheid om zich langdurig te binden aan een club of klus. Voor concrete kortdurende klussen zijn mensen echter vaak wel bereid de handen uit de mouwen te steken. Voor bijvoorbeeld bestuursfuncties blijft langere binding en inzet echter wel noodzakelijk.

Tijdens de meeting vertelt de Gelderse Sportfederatie over het programma “Meer Vrijwilligers in Korte Tijd” en de opvolgende cursus die kan worden gevolgd. Het cursustraject duurt een half jaar en aanmelden kan al op de avond zelf. Na het volgen van de cursus is de kans op succes voor het werven en behouden van vrijwilligers groter.

Aanmelding voor de meeting op 1 juli wordt op prijs gesteld. Dat kan via de site van Sportservice Ede, www.sportservice-ede.nl.

Meeting:              Vrijwilligers aan de top

Locatie:                Sporthal het Binnenveld

Adres:                  Marijkeweg 23, 6709 PE Wageningen

Datum & Tijd:     1 juli 2019, 19.30 – 21.00 uur

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden