Toertocht aangepast fietsen bewijst: sport en bewegen is voor iedereen

Foto: Sportservice Ede

Ede – Handbikes, duofietsen en racerunners, ze waren en er allemaal. Maar liefst 30 mensen met een beperking stonden zaterdagmorgen bij de Van der Knaaphal om mee te doen met de toertocht aangepast fietsen. De toertocht, in het kader van de side-events van het NK Wielrennen, bewees dat sport en bewegen en zeker ook fietsen voor iedereen bereikbaar is. Buurtsportcoaches Marieke Pomp en Jasper van der Bijl van organisator Sportservice Ede waren zichtbaar tevreden.

De toertocht kende verschillende afstanden, maar alle routes gingen door pareltjes van Ede en zelfs omliggende gemeenten. De racerunners legden 1 tot 5 km af richting Hoekelum. De meeste duofietsers kozen voor de tocht door De Kraats. De meest fanatieke deelnemers namen de 36 km lange tocht richting de Blauwe Kamer. Bij de start straalde het enthousiasme er vanaf.

De handbikers en racerunners gaan solo onderweg. De duofiets maakt het mogelijk dat mensen voor wie het onmogelijk is om zelfstandig te fietsen, denk bijvoorbeeld aan blinden of slechtzienden, toch mooie fietstochten te maken. Aan de start verschenen duofietsen van de Zonnebloem en Fietsmaatjes Gelderse Vallei.

Die laatste hoopt het aantal duofietsen te kunnen uitbreiden, bijvoorbeeld door bijdragen van deelnemers aan de Spinning Marathon op donderdag 27 juni in de Van der Knaaphal. Deelnemers aan die marathon betalen € 10,00 per uur voor een spinningfiets. De opbrengst gaat naar het project Fietsmaatjes. Er kan gespind worden van 19.00 tot 23.00 uur. Aanmelden kan via [email protected].

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden