Tweede Krajicek Playground in Ede gaat open

Foto: Sportservice Facebook Ede

Na de wijk Veldhuizen komt er ook in Ede Zuid een Krajicek Playground. Aan de Van der Hagenstraat openen wethouder Peter de Pater en directeur Ronald ter Hoeven van Sportservice Ede met een potje panna-voetbal op zaterdag 22 juni om 13.00 uur deze sport- en speelvoorziening voor de buurt.

De opening van de Playground wordt een echt wijkfeest. Het voetbaltoernooi van Ede Zuid Respect wordt gespeeld, er is een BMX parcours en pannakooi. Rondom de Playground is een rommelmarkt en er zijn hapjes en drankjes. In twee ontmoetingsruimtes in de flats worden diverse binnenactiviteiten voor bewoners  gehouden.

Een Krajicek Playground is een sportplein in die wijken in Nederland waar de mogelijkheden tot sporten beperkt zijn. Op de Playgrounds wordt onder begeleiding van sportleiders en Scholarshippers gesport en gespeeld. Een vertrouwde plek waar in het buitenspeelseizoen 9 uur per week een sportleider aanwezig is om o.a. te tennissen, voetballen, basketballen of streethockeyen met de kinderen, jeugd en jongeren.

Op een Krajicek Playground vervullen Scholarshippers een rolmodel in de wijk. Het zijn jongeren uit de wijk zelf die een studiebeurs van de Krajicek Foundation krijgen. In ruil voor het betalen van hun opleiding zetten zij zich voor minimaal 100 uur in op een Playground in de eigen buurt. Gevolg is een door en door gemotiveerde positieve jongere uit de wijk zelf die inspirerend is voor andere kinderen en jongeren en zo de hele buurt positief beïnvloedt. De Scholarshippers worden ondersteund door de buurtsportcoaches van Sportservice Ede.

Iedereen is van harte welkom om de opening bij te wonen en mee te doen met de activiteiten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden