Finale voedsel ideeën-wedstrijd 3 april

Foto: Ede.nieuws.nl

Op 3 april is de finale van de voedselideeën-wedstrijd van FoodFloor. Er zijn 9 finalisten geselecteerd die strijden om de eer ‘het beste voedsel-idee’ en een geldprijs om het idee verder uit te voeren.

Van (stads)geiten tot een zelf-oogsttuin, van een voedselbos tot projecten tegen voedselverspilling, als je wilt weten wat de nieuwste trends en ideeën zijn, kom dan ook! Je bent van harte welkom om te luisteren en mee te praten om 20.00 in Cultura-Ede. Alle genomineerden pitchen hun idee en een deskundige jury kiest de prijswinnaar(s).

Een van de genomineerden is COOK, kookpan voor talent. Het bereiden van voedsel geeft migrantenvrouwen de mogelijkheid om eigen vaardigheden in te zetten voor anderen. COOK wil hen ervan bewust maken dat zij daarmee een waardevolle bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving. COOK maakt gebruik van ingrediënten van streekproducenten en verzorgt bedrijfslunches en kookworkshops. Het doel is dat vrouwen de Nederlandse taal actief gebruiken en toewerken naar een opleiding of (on)betaald werk. Op de FoodFloor pitchen zij als een van de genomineerden hun idee.

De afgelopen decennia heeft geitenzuivel een grote groei in Nederland doorgemaakt. We kennen en waarderen de meerwaarde van dit mooie product steeds beter. Toch lijken we iets te vergeten. Het feit dat er ook bokjes geboren worden om de vraag naar zuivel te kunnen blijven beantwoorden. En deze mannen gaan geen melk geven dus wat moeten we daar toch mee? Boerenbok wil er voor zorgen dat het over 10 jaar net zo normaal is om geiten(bokken)vlees als geitenkaas te eten. Ook stadsgeiten wil aan de slag met bokkenvlees, zij willen dat doen samen met Stichting Sabiel voor een intercultureel project.

Nog veel meer ideeen zijn te horen op de FoodFloor van 3 april, iedereen is welkom om 20.00 in Cultura-Ede, Molenstraat 45. Zie www.foodfloor.nl.

Anoek

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden