Bistro Twaalf 14 uit Ede neemt deel aan 5e editie van Goût de France / Good France

Om de Franse gastronomie internationaal onder de aandacht te brengen, wordt ieder jaar op de eerste dag van de lente wereldwijd een “Diner à la française” gekookt en geserveerd. Voor het vijfde jaar op rij brengen duizenden chef-koks uit meer dan 150 landen gelijktijdig een ode aan de Franse keuken. In Ede doet Bistro Twaalf 14 mee.

Goût de France is een initiatief van het Franse ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken. Het Franse tafelen maakt sinds 2010 deel uit van de immateriële werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Deelnemende restaurants
Onderstaande Nederlandse restaurants doen mee aan dit grootste Franse diner ter wereld en serveren op 21 maart een speciaal “Goût de France”-menu.

www.bistrotwaalf14.nl

Amsterdam Arles

Bistrot des Alpes

Brasserie van Baerle

Hoofdstad Brasserie

La Vallade

Silk Road Restaurant

De Lutte Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek
Den Haag Floc Restaurant

Restaurant Basaal

Restaurant de Tapperij

Restaurant Publique

Deventer Boas
Ede Bistro Twaalf 14
Harderwijk Bistro – Wijnbar Klein Parijs
Houthem Bistrot de Liège
Leiden Wielinga
Linschoten Restaurant Bij Mette
Lochem Restaurant Kawop
Maarssen Restaurant OpBuuren
Maastricht De Mangerie

Restaurant Danyel

Monnickendam Posthoorn
Nijmegen Restaurant Vesters
Noorden De Watergeus
Ommen De Zon Hotel & Restaurant
Rijkevoort Restaurant ’t Molenhuys
Rotterdam Buurtbistrot Laurensius / Crêperie

La Buvette

Rodin

Santpoort-Noord Restaurant de Vrienden van Jacob
Venlo Restaurant Valuas
Venray Hotel & Brasserie de Zwaan

Thema 2019
Dit jaar draait het thema om duurzame ontwikkeling door middel van verantwoorde gastronomie en de inzet van chef-koks voor het behoud van de planeet. Ook zal de Provence als toeristische, gastronomische bestemming in het zonnetje staan.

Reserveren
Reserveren kan vanaf nu en rechtstreeks bij de restaurants. Voor meer informatie over de restaurants en hun “Goût de France”-menu’s: https://nl.ambafrance.org/Gout-de-France-Good-France-21-maart-2019

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen