Om de Franse gastronomie internationaal onder de aandacht te brengen, wordt ieder jaar op de eerste dag van de lente wereldwijd een “Diner à la française” gekookt en geserveerd. Voor het vijfde jaar op rij brengen duizenden chef-koks uit meer dan 150 landen gelijktijdig een ode aan de Franse keuken. In Ede doet Bistro Twaalf 14 mee.
Goût de France is een initiatief van het Franse ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken. Het Franse tafelen maakt sinds 2010 deel uit van de immateriële werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Deelnemende restaurants
Onderstaande Nederlandse restaurants doen mee aan dit grootste Franse diner ter wereld en serveren op 21 maart een speciaal “Goût de France”-menu.
Amsterdam | Arles
Bistrot des Alpes Brasserie van Baerle Hoofdstad Brasserie La Vallade Silk Road Restaurant |
De Lutte | Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek |
Den Haag | Floc Restaurant
Restaurant Basaal Restaurant de Tapperij Restaurant Publique |
Deventer | Boas |
Ede | Bistro Twaalf 14 |
Harderwijk | Bistro – Wijnbar Klein Parijs |
Houthem | Bistrot de Liège |
Leiden | Wielinga |
Linschoten | Restaurant Bij Mette |
Lochem | Restaurant Kawop |
Maarssen | Restaurant OpBuuren |
Maastricht | De Mangerie
Restaurant Danyel |
Monnickendam | Posthoorn |
Nijmegen | Restaurant Vesters |
Noorden | De Watergeus |
Ommen | De Zon Hotel & Restaurant |
Rijkevoort | Restaurant ’t Molenhuys |
Rotterdam | Buurtbistrot Laurensius / Crêperie
La Buvette Rodin |
Santpoort-Noord | Restaurant de Vrienden van Jacob |
Venlo | Restaurant Valuas |
Venray | Hotel & Brasserie de Zwaan |
Thema 2019
Dit jaar draait het thema om duurzame ontwikkeling door middel van verantwoorde gastronomie en de inzet van chef-koks voor het behoud van de planeet. Ook zal de Provence als toeristische, gastronomische bestemming in het zonnetje staan.
Reserveren
Reserveren kan vanaf nu en rechtstreeks bij de restaurants. Voor meer informatie over de restaurants en hun “Goût de France”-menu’s: https://nl.ambafrance.org/Gout-de-France-Good-France-21-maart-2019