Jongeren van MBO Aeres geven gemeente Ede advies over aanleg van faunapoelen in Edese Bos

Foto: Ede.nieuws.nl

Ede- Maandagmorgen 11 maart 2019 – Ook het Edese Bos heeft last van de steeds vaker voorkomende droogteperioden als gevolg van klimaatverandering. Gemeente Ede schakelde de hulp van jongeren in om te zoeken naar een oplossing om de biodiversiteit in het gebied een handje te helpen.

‘Wat is de invloed van faunapoelen op de biodiversiteit van het Edese bos?’ Dit is de vraag waar enkele leerlingen van het MBO Aeres uit Ede zich de afgelopen weken over bogen. Drie groepen gingen met de opdracht aan de slag. Dit doen ze in het kader van het IVN Jongeren Adviesbureau project, een initiatief van IVN Gelderland, gemeente Ede en provincie Gelderland. Hierbij worden jongeren betrokken bij duurzame vraagstukken in hun eigen leefomgeving. Op maandag 11 maart deelden de jongeren tijdens de eindpresentatie in de Raadzaal in Ede hun oplossingen met elkaar en met een jury, bestaande uit onder andere ecologen van de gemeente Ede.

Begin februari maakten de Edese jongeren kennis met hun opdrachtgever gemeente Ede. Onder andere docenten, gemeente Ede en IVN Gelderland hielpen de jongeren op weg met hun project. Ook gingen de jongeren op excursie door het gebied van de bosbeheerder, om zo het gebied met eigen ogen te zien en ervaren.

Eén van de presenterende groepjes mag als winnaar hun idee op het VeluweCongres op 14 maart. Hun presentatie werd door de jury tot winnaar uitgeroepen.

Over het IVN Jongeren Adviesbureau
Met IVN Gelderland ervaren jongeren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Met IVN Jongeren Adviesbureau betrekt IVN jongeren bij hun eigen leefomgeving en beslissen jongeren mee over hun eigen duurzame toekomst. Want jong geleerd is oud gedaan!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden