Vilente duurzaam bezig

Foto: Vilente

200 zonnepanelen op dak woonzorgcentrum Pieter Pauw

Op het dak van woonzorgcentrum Pieter Pauw in Wageningen worden deze maand ruim 200 zonnepanelen geplaatst. Het totaalvermogen van deze panelen is 72.000 Wp. “Vilente vindt het belangrijk om bij te dragen aan het verbeteren van het klimaat”, benadrukt Michiel Lucas, Manager Facilitair. “Als maatschappelijke organisatie kijken wij ook altijd naar mogelijkheden om energie te besparen. Bij onze nieuwbouwlocaties houden wij standaard rekening met duurzaamheid. Zowel de Klinkenberg in Ede als Het Beekdal in Heelsum hebben energielabel A. Wij kijken welke duurzame maatregelen het wooncomfort van onze cliënten vergroten. Zo zorgt het sedumdak op Het Beekdal voor meer koelte in de zomer.”

Duurzame energie

De komende weken worden de panelen aangesloten op het bestaande energienetwerk van Pieter Pauw. De energie die wordt opgewekt, is vergelijkbaar met het verbruik van 20 huishoudens. Vilente heeft de zonnepanelen aangeschaft met behulp van de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Woonzorgcentrum Pieter Pauw is de eerste locatie van Vilente waar deze zonnepanelen zijn geplaatst. Michiel Lucas: “Momenteel onderzoeken wij of er nog meer locaties geschikt zijn voor maatregelen op het gebied van duurzaamheid, zoals het plaatsen van zonnepanelen.”

Vilente locatie Pieter Pauw

Pieter Pauw is een verpleeghuis aan de rand van de binnenstad van Wageningen. Dit kleurrijke gebouw heeft een eigentijdse uitstraling. Hier kunnen mensen wonen met lichamelijke en psychogeriatrische aandoeningen. De zorgteams hebben veel ervaring in het ondersteunen en begeleiden van mensen met bijvoorbeeld dementie.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden