BouwBeurs decor voor NK Metselen 2019

Op 6 en 7 februari strijkt het NK Metselen neer op de Nationale BouwBeurs in Utrecht. VMBO-metselleerlingen strijden dan voor een plek in de landelijke finale om de Zilveren Troffel later in het voorjaar. Het NK Metselen is een initiatief van de Nederlandse baksteenindustrie. Het wil daarmee de interesse van jongeren voor bouwopleidingen in het algemeen en de metselopleiding in het bijzonder bevorderen. Nieuw bouwtalent is meer dan welkom op een moment dat de bouweconomie robuust groeit en er een grote opgave tot verduurzaming ligt.

NK Metselen 2019
Het NK Metselen (‘anno 1953’) is een landelijk kampioenschap voor VMBO-metseltalent. Het bestaat uit meerdere regionale voorronden en een landelijke finale op een jaarlijks wisselende locatie. Een vakjury beoordeelt de kwaliteit van het vakmanschap.
De tweede regionale voorronde is op de BouwBeurs in Utrecht en start op woensdag 6 februari om 09:30 en duurt tot en met donderdag 7 februari 16.30 uur. Om 17.30 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze zal het in de landelijke finale later dit voorjaar opnemen tegen andere regionale winnaars. Inzet is De Zilveren Troffel, een felbegeerd trofee dat sinds1953 ononderbroken wordt uitgereikt aan de beste metselleerling.

Over metselen en bouwen
Met een beroepenwedstrijd voor metselleerlingen neemt de Nederlandse baksteenindustrie sinds 1953 onderbroken initiatief om onder jongeren het metselvak te promoten en de kwaliteit van het metselonderwijs te verbeteren. Baksteen is anno 2019 nog steeds het meest voorkomende gevelmateriaal. Actuele bouw- en verbouwopgaven doen een groot beroep op kennis en kunde van uitvoerend vakmanschap maar ook op voldoende instroom van nieuw bouwtalent.

De BouwBeurs is een passend decor voor de tweede voorronde van het NK metselen 2019.

Het vindt plaats op dezelfde stand als waar het organiserend KNB met een doorlopende expositie verrassende innovaties uit de bouwkeramische industrie toont. Het maakt hiermee zichtbaar en tastbaar wat bouwkeramiek voor heden en toekomst kan betekenen.

Speciaal studentenprogramma
De KNB-stand (CO.001 tussen Hal 7 en 12) is opgenomen in een speciaal programma voor VMBO- en MBO-scholieren (en hun docenten), dat onderwijsplatform VMBO Platform BWI en de Bouwbeurs samen mogelijk maken. Met opdrachten en vragen worden de scholieren in competitie gebracht en geprikkeld om op de beursvloer te ontdekken wat de bouw vakmatig biedt.

De BouwBeurs is van 4 t/m 8 februari.

Zie ook : https://ede.nieuws.nl/nieuws/22013/eerste-regionale-voorronde-nk-metselen-in-oosterbeek-de-landelijke-finale-duurt-drie-dagen-en-is-dit-jaar-in-ede/

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden