Brandpunt ontdekt maker nepnieuws: 46-jarige man uit Wageningen ontmaskerd

Foto: Pixabay

Twee medewerkers van het Tv-programma Brandpunt van de KRO en NCRV hebben in een onderzoek naar nep-nieuws de 46-jarige Cees uit Wageningen ontmaskerd.

De ex cameraman van Omroep Ede zette met zijn nep-nieuws al jarenlang een groot publiek op het verkeerde been met zijn activiteiten.

Zie: https://brandpuntplus.kro-ncrv.nl/

Uit het onderzoek blijkt dat de man gebruik maakte van de mogelijkheden op Facebook om met het nep-nieuws geld te kunnen verdienen. Dit deed hij onder meer door Facebook sites door te verkopen die door het nep-nieuws veel aandacht hebben gehad en door het aantal ‘vind-ik-leuk’ geld waard zijn.

Omroep Ede

De 46-jarige Cees werkte ook lange tijd voor de Lokale Omroep in Ede als cameraman met het eigen Tv-programma ‘Zegt het maar!’. Cees kon door zijn handicap dat werk niet meer doen en moest daardoor stoppen met zijn werkzaamheden voor de lokale omroep.

Einde geldspoor

Cees plaatst al sinds 2016 nep-nieuws op de Facebookpagina’s die hij beheert. Er is door de onderzoekers van Brandpunt Ylja band en Eric van den Berg grondig werk geleverd en uiteindelijk is de conclusie van het onderzoek: Helemaal aan het eind van het geldspoor zit de 46-jarige Cees uit Wageningen.

Bron Brandpunt-plus

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden