Jongste jeugddijkgraaf ooit stelt zich kandidaat voor waterschapsbestuur 

Foto: Fotostudio7

Tijdens zijn afscheid als jeugddijkgraaf meldde Johannes van der Poel uit Ede al dat hij mogelijk verkiesbaar zou staan bij de waterschapsverkiezingen in maart 2019.

Dat blijkt door te gaan, zo heeft Van der Poel inmiddels bevestigd. Johannes: “Inderdaad sta ik op de concept-kandidatenlijst op een prachtige plek. Maar omdat de lijst over twee weken wordt besproken met de leden en daarna pas officieel wordt vastgesteld door het bestuur, mag ik nog niet bekend maken op welke plek ik sta en om het spannend te houden ook nog even niet voor welke partij.”

Op woensdag 17 februari 2016 werd Van der Poel uit Ede op 15-jarige leeftijd officieel de jongste landelijke jeugddijkgraaf ooit. Op het hoofdkantoor van het Waterschap Vallei en Veluwe in Apeldoorn werd hij geïnstalleerd. De, toen nog, scholier van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn was het jaar daarvoor al jeugdbestuurder van het waterschap en lid van het nationaal jeugdwaterschap. “Dat was in het begin wel een beetje wennen. Het waterschap is natuurlijk een beetje stoffig.”, aldus Johannes tegen omroep Gelderland in februari 2016.

Het nationale jeugdwaterschap is een groep jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Het belangrijkste doel van het jeugdwaterschap is om jongeren bij het werk van de waterschappen te betrekken. Enerzijds om het werk van de waterschappen meer bekendheid te geven en anderzijds om de jeugd te interesseren om in de toekomst bij een waterschap te werken.

De inmiddels 18-jarige student is niet bij de pakken neer gaan zitten: hij studeert watermanagement en is actief in het bestuur van de Edese Pluimvee Vereniging, het platform medezeggenschap van Helicon Opleidingen en de Jongerenraad van Staatsbosbeheer. Op de vraag of de bestuursfunctie wel te combineren valt met zijn huidige werkzaamheden geeft Van der Poel aan dat hij “prioriteiten stelt” en “graag verantwoordelijkheid wil nemen door een jonge generatie te vertegenwoordigen in het bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe, omdat veel plannen betrekking hebben op hun toekomst.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden