Bijzondere boom Zandlaan Aeres VMBO Ede

Foto: Aeres Ede

Sinds kort kent Aeres VMBO Ede aan de Zandlaan een aantal bijzondere bomen in het schitterend ingerichte leefpark gekoppeld aan deze groene school.

De ECO raad van deze school heeft in samenwerking met conciërge Jan Willem van Dieren en Ede schoon van de gemeente Ede beslag weten te leggen op plakborden waar kauwgum opgeplakt kan worden.

Afgedankte kauwgum geplet op het wegdek is een grote ergernis in ons straatbeeld en kauwgum nonchalant op de grond gooien mag geen optie meer zijn. Dit probleem vraagt dus om een nieuwe aanpak en gumbuddy biedt de oplossing!

Winkelcentra, parkeerplaatsen, scholen, stations kortom plaatsen waar heel veel mensen samenkomen, zouden mensen alerter moeten maken om de kauwgum een tweede kans te geven.

Aeres VMBO Ede pakt die handschoen op en is inmiddels begonnen met de schoolomgeving schoner, veiliger en maatschappelijk verantwoord te maken. De Sociale Werkvoorziening zorgt voor vervanging en het legen van de plakborden die simpel aan een boom bevestigt kunnen worden.

Gumbuddies levert bovendien een besparing van de schoonmaakkosten op! Conciërge Jan Willem van Dieren voegt er wel even aan toe dat kauwgumgebruik tijdens de lessen niet is toegestaan en dat de afgedankte kauwgum niet meer onder de tafel of stoel van de leerling verdwijnt.

Goed gebruik van Gumbuddies kan voor mij bij de grote schoonmaak ideaal zijn, ik hoef dan niet met een schraper langs de meubels om die brokken te verwijderen. Aeres VMBO Ede blijft zeker kauwgum gebruiken.
Het stimuleert het denken en dat zet de leerling in beweging !

Jan de Haan

Zandlaan 31

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden