‘Wilde Weken’ op Hoge Veluwe tijdens herfstvakantie

Foto: Hoge Veluwe

Van 13 t/m 28 oktober, tijdens de herfstvakantie dus, organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe een nieuw evenement: De Hoge Veluwe Wilde Weken. Met een foodfestival, klimmen en klauteren voor kinderen, wild spotten, woodcarvers en nog veel meer.

Tijdens de Wilde Weken zijn er tal van familie-activiteiten in de buitenlucht, allemaal op de Picknickweide, een open plek in het bos. Gedurende twee weekenden (13/14 en 20/21 oktober) is er een foodfestival en klim- en klauterfestijn inéén. Met een grote variëteit aan foodtrucks met het lekkerste en wildste eten en drinken, terrasjes, vuurkorven en natuurlijk live muziek. Voor kinderen – en wie zich nog kind voelt – is er, op hetzelfde terrein, ook van alles te doen. Met onder meer een tokkelbaan, bomen klimmen, freerunning (demo’s en workshops), de SportContrainer, pijl-en boogschieten en spijkerbroekhangen. Als ze even willen uitblazen kunnen de kinderen terecht in de knutselhoek.

Dagelijks van 13 t/m 28 oktober is er de kinderactiviteit Van dwergvleermuis tot wild zwijn met een tocht door het bos en na afloop pootafdrukken maken. Voor volwassenen zijn er wildexcursies waarbij er onder meer een exclusieve wildobservatieplek wordt bezocht. Op 13 en 20 oktober komt een team van Husqvarna oefenen voor het NK Bosarbeid later dit jaar en op zondag 28 oktober is er een demonstratie woodcarven. In het Parkrestaurant, ook in het centrum van het Park, wordt een stoofschotel met wild uit eigen Park geserveerd.

hogeveluwe.nl/wildeweken

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden