Lege stoelen ter herdenking van verkeersslachtoffers op 19 september

Foto: ROV

Op het Oude Kerkplein in Ede staan ook lege stoelen

Op woensdag 19 september is het EDWARD-DAY, de Europese Dag zonder Verkeersdoden. Om hiervoor aandacht te vragen, staan er op deze dag, tussen 10.00 en 17.00 uur, op pleinen in Zwolle, Nijverdal, Ede, Nijmegen en Arnhem lege stoelen. 65 stoelen in Overijssel en 83 in Gelderland verwijzen naar 65 verkeersdoden in Overijssel en 83 in Gelderland in het jaar 2017. De stoelen staan er om de verkeersslachtoffers te herdenken. Maar ook om de samenleving bewust te maken van het aantal verkeersdoden in Oost-Nederland en dat werken aan verkeersveiligheid belangrijk is. Elke dag.

Het project ‘lege stoelen’ is een initiatief van het ROV Oost-Nederland en wordt in samenwerking met gemeenten gerealiseerd. Bert Boerman, voorzitter ROV Oost-Nederland: “De stoelen staan er om verkeersdeelnemers bewust te maken van het aantal verkeersdoden in de provincies Overijssel en Gelderland. Maar we willen ook verkeersdeelnemers bewust maken van hun eigen gedrag in het verkeer én aandacht vragen voor de eventuele bijdrage die zij zelf kunnen leveren aan een veilig verkeer. Werken aan verkeersveiligheid is heel belangrijk. Elke dag weer. Dit kunnen we als ROV Oost-Nederland niet alleen. Samen met alle verkeersdeelnemers moeten we ervoor zorgen dat ons land verkeersveiliger wordt. Elk slachtoffer is er immers één teveel.”

Locaties lege stoelen

De lege stoelen staan op de volgende locaties:

Zwolle, Grote Kerkplein

Nijverdal, Henri Dunantplein

Ede, Oude Kerkplein

Arnhem, De Markt

Nijmegen, Plein ’44

Herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden op 19 september

Als verlengstuk van het project lege stoelen organiseert het ROV Oost-Nederland in samenwerking met Vereniging Verkeersslachtoffers een bijeenkomst voor nabestaanden. De herdenkingsbijeenkomst vindt plaats op woensdag 19 september 2018 om 16.30 uur in het provinciehuis in Arnhem. Conny Bieze, vice-voorzitter ROV Oost-Nederland: “We vinden het belangrijk om nabestaanden de ruimte te geven om hun geliefden te herdenken op EDWARD-DAY. De lege stoelen staan er om de verkeersslachtoffers te herdenken. Maar ik wil dit graag ook op een persoonlijke manier doen, samen met de nabestaanden in de vorm van een bijeenkomst voor Oost-Nederland.” Nabestaanden, zoals vrienden en familieleden van verkeersslachtoffers,  kunnen zich aanmelden voor deze herdenkingsbijeenkomst door een e-mail te sturen aan [email protected].

ROV Oost –Nederland
Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel de partner voor verkeersveiligheid. Met onze kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen we de juiste partijen bij elkaar en initiëren we projecten. We richten ons daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. Onze ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden