Boer voor Herenboeren

Foto: Herenboeren

Herenboeren Nederland is een snel groeiende beweging. Al op meer dan 10 verschillende locaties in Nederland zijn, net als in Ede, initiatieven om Herenboerderijen op te richten.

Herenboeren Nederland is voor Ede en de andere boerderijen op zoek naar agrarisch bedrijfsleiders: Boer voor de Herenboeren.

Een Herenboerderij is een  kleinschalig, gemengd boerenbedrijf. Op het kleinschalige bedrijf worden o.a. groenten, fruit en vlees geproduceerd voor de Herenboeren; 200 huishoudens die in deze boerderij investeren en als coöperatie gezamenlijk eigenaar zijn van hun kleinschalige Herenboerderij.

De agrarische bedrijfsleider waar Herenboeren naar op zoek is, is de ‘waard’ van de Herenboerderij. Een agrarisch bedrijfsleider plant, coördineert, stuurt en controleert de uitvoering van alle landbouwkundige werkzaamheden tot en met de oogst en uitlevering/distributie. Een Herenboeren boer produceert op circa 20 hectare grond kwalitatief goed eten, dat smaakvol is en voldoet aan de wensen van de community én samengaat met de natuurwaarden op en rond het bedrijf. Er is een gezamenlijke motivatie om kwalitatief goed en smaakvol eten te produceren en te weten hoe het geproduceerd is en waar beleving, ecosystemen en een sfeervolle locatie belangrijke kernwaarden zijn.

Meer informatie over de vacatures op www.herenboeren.nl. In Ede is ook een Herenboeren initiatief, op 25 september vertellen zij er meer over in het raadhuis van Ede, Bergstraat 4.

Anoek

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden