Eerste bouwhandeling voor nieuwbouw Hoge Veluwe

Foto: Ede.nieuws.nl

Op vrijdagmiddag om 14.30 uur geven Bea Schouten, gedeputeerde van provincie Gelderland en René Verhulst, burgemeester van gemeente Ede, het officiële startsein voor het realiseren van het Nieuwe Hart van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dit doen zij door symbolisch de eerste strook te leggen voor de fundering van het nieuwe centrumgebouw.

Onder andere de architecten, aannemer Rots Bouw B.V., ingenieurs- en adviesbureau Antea Group, enkele medewerkers, de Ondernemingsraad en enkele leden van de Raad van Toezicht en Raad van Advies van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe zullen aanwezig zijn. Zij zullen met alle genodigden na een welkomstwoord de bouwlocatie bezoeken, alwaar de bouwhandeling verricht zal worden. Naderhand wordt er getoast op een goed verloop van het nieuwbouwproject.

99 Magazine
Namens Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe reikt directeur Seger van Voorst tot Voorst tijdens de ceremonie de eerste editie van een speciaal magazine over 99 jaar architectuur in het Park uit aan de gedeputeerde en de burgemeester. Anton en Helene Kröller-Müller, de grondleggers van het Park, brachten natuur en kunst ‘tot nut en genot der gemeenschap’ bijeen, met als icoon het Jachthuis Sint Hubertus dat in 1920 werd geopend. In 2019, 99 jaar later, voltooit het Park de bouw van een nieuw iconisch gebouw. Ter ere van dit heugelijke feit geeft het Park een magazine uit omtrent de bouw, dat on- en offline zal verschijnen in 6 edities, vanaf vrijdag 6 juli.

Het Nieuwe Hart van De Hoge Veluwe
Het nieuwe Centrumgebouw van Het Nationale Park De Hoge Veluwe wordt het hart van het Park, de plek waar bezoekers elkaar treffen en samen de schoonheid van natuur, kunst en architectuur kunnen beleven. Het multifunctionele gebouw zal het Parkrestaurant, een informatiecentrum, zalen en de Parkwinkel huisvesten. Het ontwerp is van de hand van de architectencombinatie Monadnock/De Zwarte Hond, Antea Group is verantwoordelijk voor de uitvoering.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden