Expositie ‘Verborgen’ in Huis Kernhem

Foto: Kernhem

Van 19 mei tot en met 3 juni exposeren Margo Nelissen en Joyce Willemse in Huis Kernhem in Ede met sieraden, grafiek, schilderijen en dichtkunst. Zij hebben speciaal voor deze expositie nieuw werk gemaakt.

Beide kunstenaars zijn geïnteresseerd in dat wat verborgen ligt onder het wezen van een mens. Welke maskers dragen mensen om hun kwetsbaarheid niet prijs te hoeven geven?

Tijdens de voorbereidingen voor deze tentoonstelling dreef één overkoepelend woord naar boven dat de naam van de expositie werd: ‘Verborgen’.

In de ruimtes van Huis Kernhem wordt getoond hoe dit thema zich in hun werk heeft uitgekristalliseerd. Margo doet dat door middel van sieraden, Joyce door middel van grafiek, schilderijen en een gedicht. Door de manier van dragen van sommige sieraden van Margo toon je aan de buitenwereld of je je afschermt of juist openstelt voor de ander. In Joyce’s werk vertaalt het thema ‘Verborgen’ zich in vrouwfiguren die zij in 2011 met haar ogen dicht schetste en voor de expositie opblies tot grote etsen. In haar kleine grafiek laat Joyce door middel van symbooltaal zien wat in haar schuilt.

In een van de ruimtes van Huis Kernhem creëren de kunstenaars een poëtische installatie waarin hun werk op elkaar reflecteert. De toeschouwers worden uitgenodigd te overwegen wat in henzelf verborgen ligt. Mag dat boven komen drijven of blijft het verborgen…?

SONY DSC

De vernissage van ‘Verborgen’ zal zijn op zaterdag 19 mei om 15.00 uur. Het openingswoord zal worden gedaan door Monica Brouwer, voorzitter van Kunstplatform Veenendaal, waarna sopraan Tineke Roseboom samen met pianist Erik Onnink de expositie muzikaal zal openen.

De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00-17.00 uur, op zondag 27 mei van 14.00-17.00 uur, in verband met een koffieconcert.

Beide kunstenaars zullen alle drie weekenden zelf aanwezig zijn.

Zie ook: www.huiskernhem.nl, www.margonelissen.nl en www.joycewillemse.nl.

Huis Kernhem

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden