112

Politie Ede: Getuigen gezocht van openlijk geweld

Bellestein Ede
Foto: Politie Ede Facebook

Afgelopen vrijdag in het begin van de avond vond een groep jongens het nodig om op de parkeerplaats van winkelcentrum Bellestein een vrouw en haar kleine kind in haar auto lastig te vallen.
Behalve schade aan de auto leverde dit ook grote schrik op bij de vrouw en haar kindje.

Op de parkeerplaats ligt een zebrapad en door het handelen van de lopende jongens wist de bestuurder van de auto niet of ze wel of niet zouden oversteken. Toen ze uiteindelijk optrok vonden een aantal jongeren het nodig om meerdere keren tegen haar auto te schoppen en te slaan. Hierdoor ontstonden twee flinke deuken in het chassis.
De bestuurder parkeerde verderop haar auto om van de schrik te bekomen en om de schade aan haar auto te bekijken. Die tijd kreeg ze niet echt aangezien de jongens op haar kwamen afrennen. De vrouw werd vervolgens door de jongens uitgescholden en geduwd. Gelukkig is er geen letsel ontstaan maar u kunt zich vast voorstellen dat dit erg intimiderend is voor de vrouw en haar kindje.
De groep is vervolgens weggelopen in de richting van de Steinenwijk.

Ook al vinden deze “helden” misschien dat de bestuurder op het zebrapad niet juist heeft gehandeld,
dit is dan nog geen reden om zich zo uit te leven op de personen en de auto.

De bestuurder heeft aangifte gedaan en daarom zijn wij op zoek naar getuigen van dit incident.
We hebben al wat informatie over de signalementen en samenstelling van de groep, maar alle informatie is welkom zodat we de daders kunnen aanhouden voor openlijk geweld.

Even wat uitleg:
Openlijke geweldpleging is het openlijk in vereniging plegen van geweld tegen personen of goederen. Je bent hierbij niet alleen schuldig als je zelf het geweld gebruikt, maar ook als je bijvoorbeeld middelen verschaft om het geweld te plegen of aanmoedigt het geweld te plegen.

Politie Ede
Telefoon: 0900 8844

Referentie: 2018182416

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden