Edese wethouder Leon Meijer actief in Nationaal Preventieakkoord

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) heeft drie voorzitters aangesteld voor de gesprekken over het Nationaal Preventieakkoord en hen de opdracht meegegeven om met alle partijen in drie thematafels te komen tot stevige ambities en concrete maatregelen voor een gezonder Nederland.

De gesprekken waaraan zo’n 40 organisaties deelnemen moeten na de zomer leiden tot het Nationaal Preventieakkoord. Wethouder Leon Meijer uit Ede is één van de voorzitters en richt zich op het tegengaan van problematisch alcoholgebruik. Meijer: “In Ede zijn we al lange tijd bezig met de betekenis van eten en drinken voor onze gezondheid. Verbetering van onze gezondheid vraagt om concrete maatregelen. Het is eervol om in overleg met voedselproducenten en belangengroeperingen te werken aan slimme maatregelen om Nederland gezonder te maken.”

De drie voorzitters richten zich allemaal op een specifiek thema van het Nationaal Preventieakkoord. Jolande Sap (voorzitter Federatie voor Gezondheid) gaat zich bezighouden met het terugdringen van roken. Voor Erik van der Burg (wethouder Amsterdam) staat het tegengaan van overgewicht centraal. Ze worden in hun werk bijgestaan door drie inhoudelijke deskundigen: Marc Willemsen (Universiteit Maastricht), Jaap Seidell (Vrije Universiteit) en Ninette van Hasselt (Trimbos).

Meer informatie staat op www.nationaalpreventieakkoord.nl.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden