Geld uit Golfstaten voor Edese Marokkaans-Islamitische stichting

Foto: Google streetview

Een islamitische Stichting in Ede heeft de afgelopen jaren financiering aangevraagd in de Golfstaten of hebben daadwerkelijk geld ontvangen uit landen in die regio.

Dat blijkt uit onderzoek door Nieuws uur en het NRC. Het gaat om de Stichting Marokkaanse Moslims Ede. De organisaties, waaronder dus de Edese stichting, zouden miljoenen euro’s uit Koeweit en Saudi-Arabië hebben gekregen.  

De stichting uit Ede komt voor op een lijst uit Saoedi-Arabië. Op 19 januari 2012 zou door de Edese stichting om geld zijn gevraagd. De stichting, ontkent vervolgens dat er geld uit het buitenland is ontvangen.

Financiering vanuit de Golfstaten is omstreden, omdat hiermee een fundamentalistisch variant van de islam geëxporteerd kan worden naar moskeeën in Nederland.

De Tweede Kamer vraagt al jaren om transparantie over deze geldstromen. De 30 organisaties zouden in totaal miljoenen euro’s uit Koeweit en Saudi-Arabië hebben gekregen, wat allemaal terug te lezen is in de nu geopenbaarde documenten, die vanaf 2010 door de Golfstaten worden aangeleverd.

Bron Omroep Gelderland

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden