VVD Ede gaat in plaats van D66 mee in het informatieproces

Foto: Ede.nieuws.nl

ChristenUnie, CDA, GemeenteBelangen en GroenLinks in Ede hebben vrijdag met formateur Gerhard van den Top gesproken over de gevolgen van het opstappen uit de formatiebesprekingen van D66 na de splitsing in die partij.

De vier overgebleven partijen hebben samen 21 van de 39 zetels in de gemeenteraad en zouden dus ook zonder D66 verder kunnen formeren en regeren.

In het zoeken naar een afspiegeling van de raad hebben de partijen zich opnieuw gebogen over de uitkomsten van het informatieproces. Gezien de intentie van de vier partijen om gezamenlijk verder te willen gaan, en op basis van de conclusies uit het informatieproces, is op zaterdag 21 april de lijsttrekker van de VVD fractie uitgenodigd voor een gesprek met de vier partijen, onder leiding van de formateur.

Op basis van dit gesprek zal de VVD fractie vanaf aanstaande maandag deelnemen aan de verdere coalitie onderhandelingen. De splitsing van de D66 fractie heeft de formatie in Ede kostbare tijd gekost. De coalitie zal zich maximaal inzetten om het proces vanaf maandag voortvarend en zorgvuldig voort te blijven zetten.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden