Het Openbaar Ministerie in Arnhem eist een straf van 4,5 jaar tegen een 21-jarige overvaller uit Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Het Openbaar Ministerie in Arnhem eist een straf van 4,5 jaar tegen een 21-jarige overvaller uit Ede. De man drong samen met een mededader in maart 2017 bij een bejaard echtpaar hun huis binnen in Ede en mishandelde het echtpaar voor geld.

Het feit gebeurde op 14 maart 2017 aan de Witte de Withstraat in Ede. De bejaarde man die ernstig ziek was is met een pistool bedreigd. De bejaarde vrouw is mishandeld. Doordat de vrouw de dader met een pen in zijn wang kraste kon de politie DNA van de dader vaststellen en hem enkele maanden later oppakken.

De daders zijn uiteindelijk het huis uit gevlucht zonder iets buit te maken. Bij het wegvluchten losten ze een schot in de lucht om een pakketbezorger in de straat te bedreigen. De politie heeft nog gezocht met een helikopter, maar ze wisten te ontkomen.

De bejaarde man, die terminaal ziek was, is twee maanden na de overval gestorven. De vrouw vertelde in haar slachtofferverklaring dat ze door het voorval nu zo bang is geworden dat zij niet meer in haar huis durft te wonen. Ze vertelde de dader, ’had maar aangebeld, dan had ik je te eten en te drinken gegeven’.

De 21 jarige Edenaar heeft al een flink strafblad opgebouwd. Hij heeft inmiddels acht maanden in voorarrest gezeten. Hij weigert nog steeds om zijn mededader bekend te maken. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden