Goede start inline-skate seizoen

Foto Peter Boer
Foto: Ede.nieuws.nl

Afgelopen zaterdag begon het inline-skate seizoen voor de wedstrijdrijders met de eerste landelijke baancompetitie. De wedstrijd werd georganiseerd in Heerenveen, waardoor de overgang tussen schaats- en inline-skate seizoen naadloos in elkaar overging. Met een eerste plaats op de 500 meter begon het seizoen direct goed voor de Bennekomse Marit van Beijnum.

Voor het eerst stonden er vijf rijders van de Edese IJsvereniging aan de start van de KNSB competitie. De ervaren Marit van Beijnum zette haar goede seizoen op het ijs door en was oppermachtig op de 500 meter. Heel even leek het spannend te worden toen de concurrentie haar in de laatste ronde leek in te halen, maar uiteindelijk kwam ze met groot verschil over de finish. Op de afvalkoers werd ze 11e. Marit rijdt dit jaar bij het RTC Midden, een van de zes talentcentra van de KNSB.

Bij de junioren B kwamen Bauke van Beek en Jelle Stienstra aan de start. Zij reden beide een goede serie op de 500 meter. Jelle mocht zelfs uitkomen in de kwartfinale en werd 13e. Overall werd Jelle 16e en Bauke 24e. Jasmijn Hiddink rijdt dit jaar voor het eerst mee bij de kadetten meisjes. Ze eindigde op een 26e plaats tussen alle ervaren rijders. Bij de heren kwam Chaim Boer aan de start. Ook hij reed een prima 500 meter en eindigde als 29e. Bij de afsluitende afvalkoers kwam hij helaas ten val en moest de wedstrijd staken.

Al met al was het een goede eerste wedstrijddag voor de jonge rijders uit Ede.

Edese IJsvereniging

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden