Verslag Eerste Ontmoetingsmiddag De Huiskamer van Ede

Foto:

De eerste Ontmoetingsmiddag van “De Huiskamer van Ede” heeft afgelopen vrijdag plaatsgevonden. We hebben kennis mogen maken met zes buurtgenoten uit onze omgeving!

Naast even kennis gemaakt te hebben met elkaar, zijn we over allerlei onderwerpen met elkaar aan het gedachten aan wisselen geweest. Zo zijn de eerste ideeën al aangereikt voor invulling van toekomstige ontmoetingsmiddagen. Zodra die uitgewerkt zijn hoor je daar meer over bij volgende aankondigingen.

We mochten in het Kernhuis gebruik maken van het zaaltje ‘Parkzicht’. Een leuk zaaltje, met gezellige ronde zithoek, voor ronde tafel gesprekken 😉

We gaan nu verder met wekelijkse ontmoetingen voor de inwoners van de wijken Kernhem en Veldhuizen op vrijdagmiddag tussen 2 en 4 uur. Woon jij dus in een van deze wijken, of directe omgeving? Kom vrijdag 6 april dan ook naar “De Huiskamer van Ede”.

Wat gaan we daar doen?

De eerste ontmoetingen zullen nog in het teken staan van samen met elkaar verkennen wat we leuk vinden om zo’n middag te doen.

Dus heb jij een idee, waarvoor je voor de invulling meerdere mensen zoekt. Wil je graag, samen met anderen, iets ondernemen of organiseren. Of gewoon lekker gezellig kennis maken met andere bewoners van de wijk? Dan nodigen wij jou bij deze graag uit om langs te komen en jouw idee met ons te delen.

De inloopmiddagen van “De Huiskamer van Ede” heeft geen vastomlijnd programma. We willen juist ruimte aan een ieder geven! Eigenlijk, net alsof je thuis met elkaar op visite bent, gesprekken over van alles en nog wat met elkaar aangaan.

Wanneer we zo’n middag al gewoon lekker gezellig met een paar mensen bij elkaar zijn is de doelstelling voor de initiatiefnemers Janny en Jan Smit uit Kernhem al gehaald. Jij staat deze middagen centraal! Kom dus ook even lekker een bakkie koffie drinken of een kopje thee als daar jouw voorkeur naar uit gaat. Ons motto voor deze middagen is: “Gezelligheid kent geen tijd!” Denk wel even aan een kleine bijdrage voor de kosten van het drinken.

Als gastheer en vrouw zijn wij zelf aanwezig voor een babbeltje en bereid een gezellig spelletje met jou te spelen of samen wat te knutselen.

Zoals je ziet op de bovenstaande foto zijn er ook nog twee buro’s aanwezig in de ontmoetingsruimte. Daarom is er de vrijdagmiddag ook tijd beschikbaar om jou assistentie te geven met het omgaan van een laptop of tablet.

Bijvoorbeeld: het aanmaken van een profiel op ‘Het scherm van Ede’, zodat je ook makkelijk online contact met “De Huiskamer van Ede” kunt onderhouden.

Tot komende vrijdagmiddag dus, je hoeft echt niet de hele tijd aanwezig te blijven. Je mag ook gewoon een deel van de middag bijwonen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden