Slijpkruikgebied onderdeel van landgoed Kernhem

Foto: Ede.nieuws.nl

v.l.n.r.: Tuinman Van de Haar Groep, Bert Budding (gemeente Ede), Willemien Vreugdenhil (wethouder), Catrien van Waarde (betrokken omwonende)

Het Slijpkruikgebied in Ede is helemaal opnieuw ingericht. Hierdoor is het landgoed Kernhem een stukje over de N224 heen gegroeid. Het gebied heeft een meer parkachtig karakter gekregen en de lanenstructuur loopt nu helemaal door vanaf het landgoed Kernhem.

Resultaat

Het Slijpkruikgebied ligt ten zuiden van de N224 en wordt intensief gebruikt door bewoners van onder meer de Zeeheldenbuurt, De Indische Buurt en De Vogelbuurt. In nauw overleg met de omwonenden is het park de voorbije maanden getransformeerd van een sleets gebied naar een mooie parkachtige omgeving met elementen van de Engelse landschapsstijl. Langs de N224 zijn nieuwe houten hekwerken geplaatst. Als afronding van het project zijn deze week nieuwe bankjes geplaatst.

Wethouder Willemien Vreugdenhil is blij met het resultaat. ,,Het Slijpkruikgebied was door de jaren heen wat rommelig geworden. Samen met de omwonenden hebben we nu een mooi park gemaakt, dat goed aansluit op landgoed Kernhem. Als straks het gras weer gaat groeien en de bomen uitlopen, wordt het een hele fijne plek voor de hele buurt.’’

Toekomstplannen

Omwonenden blijven nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van het park. Zo zijn er nog plannen om een natuurlijke speeltuin en een kunstwerk te maken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden