Officiële opening van zonnecentrale Collage in Bennekom

Energie Vallei
Foto: Ede.nieuws.nl

Vrijdag 23 februari vindt de feestelijke opening plaats van de zonnecentrale op het dak van het Multifunctioneel Centrum Collage in Bennekom. Wethouder Leon Meijer en de schoolkinderen verrichten samen de openingshandeling.

Op het dak van het Collage liggen 275 panelen. Zij wekken genoeg stroom op voor 25 huishoudens met een gemiddeld jaarverbruik. Zonnecentrale Collage is de vierde centrale van ValleiEnergie.

Ongeveer 55 deelnemers die in de omgeving van Collage wonen maakten de bouw van deze centrale mogelijk. Collage is een postcoderoosproject. Bewoners uit de directe omgeving doen voor 300 euro per zonne-aandeel mee en dragen zo bij om groene lokale stroom op te wekken. Omdat deelnemers geen energiebelasting betalen over de opgewekte stroom, verdienen zij de inleg na een aantal jaren terug.

Voorafgaand aan de opening krijgen de leerlingen van groep 7/8 les over zonne-energie en over de energiecentrale op het dak van hun school. Medewerkers van ValleiEnergie verzorgen deze speciale les.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 23 februari van 14.30 tot 16.00 uur.

Marian van Deurzen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden