Ingenieursbureau BOOT en sloopbedrijven slaan handen ineen en starten online marktplaats

Foto: Ede.nieuws.nl

Donderdag 8 februari jl. werd bij ingenieursbureau BOOT in Veenendaal, onder de naam Insert een nieuw collectief voor hergebruik van bouwmaterialen gelanceerd. De lancering vond plaats tijdens een bijeenkomst met hiervoor uitgenodigde sloopbedrijven. Het ingenieursbureau nam het initiatief voor de oprichting van Insert.

Insert is een collectief van sloopbedrijven zonder winstoogmerk. Het doel van Insert is het verbinden en ondersteunen van partijen in de bouwketen om samen het hergebruik van bouwmaterialen verder te stimuleren. In de visie van Insert moet het heel normaal zijn dat materialen uit sloop,- renovatie of transformatieprojecten, een nieuwe bestemming krijgen. De transformatie van herbruikbare sloopmaterialen naar bouwmaterialen vraagt echter om samenwerking.

ONLINE MARKTPLAATS

Eén van de uitdagingen waarvoor sloopbedrijven elkaar nodig hebben, is het voorzien in volume. Alleen als sloopbedrijven hun krachten bundelen, kunnen ze een antwoord geven op de toenemende vraag naar grote volumes gebruikte bouwmaterialen. Insert heeft daarom op 8 februari jl. een online marktplaats gelanceerd. Vanaf 8 februari wordt deze marktplaats gevuld met het gecombineerde aanbod van meerdere sloopbedrijven, vanuit een eigen identiteit, maar wel op een centrale locatie. Het beschikbaar stellen van materialen én informatie daarover typeert de rol van Insert. De marktplaats bevordert het invoegen (‘Insert’) van gebruikte materialen in nieuwe projecten.

CIRCULAIR SLOPEN EN BOUWEN BEVORDEREN

BOOT is als ingenieursbureau al jarenlang betrokken bij de engineering en realisatie van circulaire projecten. Daarbij krijgen materialen na demontage een nieuwe bestemming. Deze projecten maakten duidelijk dat circulair slopen en bouwen om specifieke kennis én een andere werkwijze vraagt. Door hiervoor een collectief op te richten en samen te werken wil BOOT het circulair slopen en bouwen naar een volgend niveau brengen.

BIJEENKOMST

Tijdens de bijeenkomst op 8 februari konden de uitgenodigde sloopbedrijven hun handtekening zetten onder het initiatief. Gezamenlijk zullen zij de komende tijd investeren in initiatieven die circulair slopen en bouwen bevorderen.

Ellis Joosten

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden