Officier van Justitie eist 15 maanden cel tegen 42-jarige vrouw uit Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Een 42-jarige vrouw uit Ede stond maandag voor de rechtbank in Arnhem waar zij een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, tegen zich eisen.

De vrouw heeft zich volgens de officier schuldig gemaakt aan criminele uitbuiting van haar minderjarige dochter en kleindochter, door hen in te zetten bij winkeldiefstallen.

De vrouw uit Ede is eerder veroordeeld voor winkeldiefstallen. Zij zette haar 13-jarige dochter en 5-jarige kleindochter in voor het plegen van de diefstallen.

De vrouw werd eind 2017 aangehouden voor de diefstallen die ze feitelijk door de kinderen liet plegen en is hiervoor sinds 14 november in voorlopige hechtenis.

Ook heeft de officier van justitie besloten om naast diefstal in ook criminele uitbuiting ten laste te leggen. De vrouw maakt volgens de officier misbruik van het gezag dat ze over de kinderen heeft en van hun kwetsbaarheid.

Door het intensief begeleiden van de Reclassering en de Raad voor de Kinderbescherming gaan de beide meisjes nu weer naar school.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden