Studenten lanceren platform over stress bij medestudenten

Foto: Ede.nieuws.nl

Vier journalistiekstudenten van de Christelijke Hogeschool Ede zijn bezig om een platform op te zetten over stress bij (mede)studenten. Op 23 januari 2018 gaat de website www.studentenzonderstress.nl online. ,,We horen vaak dat er een taboe heerst op het ervaren van stress. Wij willen deze taboe de wereld uit helpen,” aldus Romy van der Wiel, een van de studenten achter het project.

De vier studenten zijn het schooljaar 2017/2018 begonnen met het behandelen van stress, in eerste instantie voor een schoolopdracht. ,,Naarmate we dieper in het onderwerp zaten, gingen we ook meer over onszelf nadenken. Inmiddels is het behandelen van stress meer dan een schoolopdracht. We willen echt dat studenten durven te praten over dit onderwerp,” legt Job Oldegbers uit. Verschillende interviews zijn al gepubliceerd op de Facebookpagina van de studenten, die ze elke week vullen met vlogs, interviews of andere informatie. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een eindproductie van ruim tien minuten waarin de verschillende aspecten van stress werden behandeld. ,,Nadat we de eindproductie hadden gemaakt kwam een signaal naar voren: de taboe op stress is (te) groot. In het tweede blok van het jaar zijn we na gaan denken hoe we hier wat aan konden gaan doen.”

Volgens de redactie van de studenten heeft iedereen stress in meer of mindere mate. Op 28 januari zal de website online komen. Naast verschillende artikelen, interviews en video’s zal er ook een buddysysteem komen. Studenten kunnen door de redactie aan elkaar gekoppeld worden om zo te stimuleren dat er gesprekken ontstaan over stress. ,,Het is een uitgebreid project, maar we denken dat het de moeite waard is,” geeft Job Oldegbers toe.

De website is op dit moment nog niet online. Ondertussen blijven de studenten hun Facebookpagina updaten. Kijk voor meer informatie op: https://www.facebook.com/studentenzonderstress/.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden