Sfeervolle kerst in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Foto: Ede.nieuws.nl

Ziekenhuis Gelderse Vallei organiseert tijdens de kerstdagen allerlei activiteiten voor patiënten en bezoekers. Er zijn kerstconcerten, heerlijke kerstdiners en een tweetal kerstvieringen. Overal in het ziekenhuis is kerstversiering aangebracht. Hiermee bezorgt het ziekenhuis patiënten en hun familie een warm kerstgevoel, ondanks het feit dat iedereen het liefst thuis is met de kerstdagen.

In de periode voor kerst zijn er drie concerten in de centrale hal. Op dinsdag 19 december treedt het OBK-jeugdorkest uit Bennekom op van 18.30 uur tot 19.30 uur. Op vrijdag 22 december speelt Musicamare uit Ede op dezelfde tijd. Met mooie klassieke muziek van orkest Opus 55 begon de serie kerstconcerten al op 12 december jl.

Kerstdiner

De koks van Ziekenhuis Gelderse Vallei bereiden tijdens de kerstdagen een heerlijk kerstdiner voor de patiënten, en hun familie kan mee-eten. Op Eerste Kerstdag staat er onder andere een stoofpotje van wild, bouillon met oesterzwam en tartufo op het menu. Op Tweede Kerstdag wordt het rundvleessoep, een gevulde kipdijfilet en kerstyoghurtbavarois met bosbessencompote. Het bestellen van het speciale kerstmenu, of andere gerechten en tussendoortjes naar ieders wens, gaat via het bijzondere maaltijdsysteem At Your Request.

Kerstviering

Op donderdag 21 december is er een kerstviering op de afdeling ouderengeneeskunde. Basisschoolleerlingen van de Kraatsschool uit Bennekom zingen daar kerstliedjes voor de patiënten. Op Eerste Kerstdag van 07.00 uur tot 08.00 uur gaan vrijwilligers kerstliederen zingen op de verpleegafdelingen. Daarna is er om 10.00 uur een kerstviering in het auditorium voor patiënten en hun familie. Het Van Silfhout-ensemble zorgt voor de muzikale begeleiding. Ook op Eerste Kerstdag kunnen kinderen die opgenomen zijn op de kinder- en jongerenafdeling een kerststukje maken, luisteren naar een kerstverhaal en genieten van een gezellige kerstlunch.

Kerstdagen

Tijdens de kerstdagen zijn poliklinieken, spreekuurcentra en bloedafname laboratoria gesloten. Dit geldt voor alle locaties in Ede, Barneveld, Veenendaal en Wageningen.

Alle medewerkers van Ziekenhuis Gelderse Vallei wensen iedereen prettige kerstdagen en een gezond 2018.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden