Jongen van 14 uit Lunteren krijgt maximale straf voor verkrachting en doden Romy

Foto: Ede.nieuws.nl

De jongen is vrijdag voor het hof in Utrecht veroordeeld tot 1 jaar gevangenis-jeugddetentie en jeugd-tbs voor het meerdere malen verkrachten en ombrengen van Romy uit Hoevelaken.

Dat is de maximale straf die de rechter kan uitspreken in het jeugdstrafrecht. De jongen was bij de uitspraak niet aanwezig. Zijn ouders wel, evenals de ouder van Romy.

De jeugd-tbs duurt maximaal 7 jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. Het kan daarna worden omgezet in volwassen tbs.

De jongen uit Lunteren kende Romy van een school voor speciaal onderwijs in De Glind. Het lichaam van het meisje werd op 2 juni gevonden in een sloot bij Achterveld.

 Kort na de arrestatie van de 14-jarige jongen bekende hij dat hij haar seksueel heeft misbruikt en vervolgens gewurgd nadat Romy had gezegd dat ze aangifte zou doen. Volgens de rechtbank heeft de jongen Romy opzettelijk om het leven gebracht om te voorkomen dat de verkrachting ontdekt zou worden.

Volgens de deskundigen heeft de jongen een laag empathisch vermogen, weinig moreel inzicht en een verstoorde seksuele ontwikkeling. Ook is hij kwetsbaar, sterk afhankelijk van zijn ouders. De kans dat hij zonder behandeling nogmaals de fout in gaat, wordt op hoog ingeschat.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden