Het GroenLinks-team voor de gemeenteraads-verkiezingen in Ede bekend!

Foto: Ede.nieuws.nl

De algemene ledenvergadering van GroenLinks Ede heeft op 21 november haar kandidatenlijst vastgesteld voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 21 maart 2018. Huidig fractievoorzitter Ellen Out is opnieuw lijsttrekker. Ze zei na afloop van de stemrondes trots “met dit #teamvoorverandering in Ede kunnen wij de komende jaren echt het verschil maken!”

Het is dan ook een lijst met enthousiaste en gedreven mensen, die met elkaar een brede mix van kennis en talenten vormen. Dat moet ook, want dit team staat de komende jaren voor grote uitdagingen, zegt Out.

GroenLinks vindt dat In de schuldhulpverlening, zorg, maatregelen tegen klimaatverandering, versterking van groen, biodiversiteit en de inclusieve samenleving forse stappen gemaakt moeten worden. “Dit is een sterk team wat deze uitdagingen ook aan kan”, zo concludeerde Ellen Out.

De kandidatenlijst

Twee vrouwen en twee mannen voeren de GroenLinks lijst aan. Naast lijsttrekker Ellen Out is Peter van Leusden nieuw op nummer 2. Hij versterkt de fractie vooral met deskundigheid op sociaal gebied, cultuur, energietransitie en financiën. Op nummer 3 staat Pieter Gerard van de Berg, die de afgelopen twee jaar al voor GroenLinks in de gemeenteraad zat en o.a. ruimtelijke ordening, duurzaamheid en wonen voor zijn rekening nam. Judith Klostermann is nieuw op nummer 4. Met haar kennis van klimaatverandering, natuur, groen en biodiversiteit zal ze van grote waarde zijn voor de GroenLinks fractie.

Dit is de totale kandidatenlijst van GroenLinks:

 1. Ellen Out (Lijsttrekker)
 2. Peter van Leusden
 3. Pieter Gerard van den Berg
 4. Judith Klostermann
 5. Boyce de Jong
 6. Robert van Twillert
 7. Sanne de Bruin
 8. Jan Bansema
 9. Johanna Heijdel
 10. Remko Bos
 11. André Klomp
 12. Rutger Beekman
 13. Jasper de Rijk
 14. Sijtse van Veen

(de komende weken worden de lijstduwers op de lijst bekend gemaakt).

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden