Zorg-voor-de-ander-dag op De Wingerd

Foto: Ede.nieuws.nl

Op basisschool De Wingerd in Bennekom vond vorige week vrijdag 10 november de jaarlijkse zorg-voor-de-ander-dag plaats. Deze dag staat in het teken van: zorgen voor een ander. De kinderen leren en ervaren hoe het is om zich te verplaatsen en te verdiepen in een ander of een andere groep. Dit deden zij op verschillende manieren.

Groep 1/2 heeft een high-tea georganiseerd voor hun opa’s en oma’s in de hal van de school. Het was erg gezellig en onder het genot van lekkers en een kopje koffie werden er spelletjes gespeeld en liedjes gezongen. Groep 3, 4 en 5 hebben een prachtig herfststukje gemaakt met hulp van de jongens van groep 7 en 8. Dit mooie herfststukje hebben zij gebracht naar Opella of naar mensen in de wijk. Een deel van groep 6 heeft lekkere herfstkoekjes gebakken om een ander blij mee te maken. De meiden van groep 6, 7 en 8 hebben de handen en nagels van de bewoners van Opella een heerlijke verzorging gegeven.

Na de zorg-voor-de-ander-dag kreeg de school veel positieve reacties in de vorm van een belletje, een kaart of een mail. Mensen reageerden verrast op het ontvangen van het herfststukje en waren ontroerd. De kinderen hebben veel plezier beleefd aan het ‘zorgen voor een ander.’

Jelisa Keurentjes

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden