112

Aanhouding voor het kraken van een leegstaande woning

Foto: Ede.nieuws.nl

Afgelopen maandag is de politie naar een woning aan de Alexander Verhuelstraat in Ede gegaan. Deze woning stond leeg en stond al enige tijd te koop.

De makelaar van de woning had pasgeleden ontdekt dat de woning gekraakt was en dat er iemand onrechtmatig verbleef. Dit is bij de politie in Ede gemeld en er was aangifte van gedaan.

Bij aankomst van de agenten bleek dat de nieuwe “bewoner” een bekende fietsendief van de politie was. De man is direct aangehouden voor het kraken van de woning.

In de woning en buiten in de bijhorende schuur troffen de agenten enorm veel spullen aan, waaronder een scooterwrak en 6 fietsen. Het is natuurlijk niet ondenkbaar dat deze fietsen van diefstal afkomstig zijn. Jammer genoeg konden de agenten niet bewijzen dat de fietsen gestolen waren omdat er geen aangifte van gedaan was.

Hierdoor kon de politie de eventuele eigenaar niet in kennis stellen. Hierna is de woning ontruimd en de fietsen overgebracht naar de gemeente Ede. De rest van de spullen zal naar de stort gebracht worden.

De “bewoner” mag zich binnenkort gaan verantwoorden voor de rechter voor het kraken van de woning.

Bron: Facebook politie Ede

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden