Muziekcentrum Harlekijntje start wintercursus voor 0-4 jarigen

Foto: Ede.nieuws.nl

Vanaf 16 november gaan we weer zingen en bewegen met de allerkleinsten van 0-4 jarigen. Het belangrijkste doel van de cursus is samen plezier met muziek te hebben.

Het zingen van liedjes, dans en beweging en samen dingen doen in een gezellige groep draagt bij aan de positieve ontwikkeling van je kind. Muziek kan ook een hulpmiddel zijn bij de opvoeding. Muziek op Schoot is een ouder-kind activiteit. De (groot)ouders zitten met baby, dreumes of peuter in de kring. De les begint met een kort lied, waarin Harlekijntje elk kind begroet. Dan volgen er verschillende muzikale activiteiten. Bij sommige activiteiten wordt spelmateriaal uitgedeeld, zoals ballen, ritmestokjes, belletjes, blokken, sjaals of vingerpopjes. Andere liedjes en activiteiten gaan gepaard met beweging, zoals stampen, klappen en zwaaien, met dreumesdans en peuterdans.

Elk liedje wordt een paar keer gezongen zodat de ouder en kind het herkennen, en na verloop van tijd mee kunnen zingen en/of bewegen. Veel liedjes gaan in de wintercursus over pietjes (verstoppen, klimmen en kiekeboe), lichtjes, sneeuw, koude handen en sleetje rijden. De les wordt altijd afgesloten met een rustig af

scheidsliedje dat eerst instrumentaal (tenor- of blokfluit, klokkenspel of bellenrij) gespeeld wordt.

Tekst, muziek en illustraties van de liedjes staan in een mapje dat bij de cursus hoort en mee naar huis gaat. Deze cursus is ouders/grootouders met hun baby’s (vanaf 4 maanden) ,dreumesen en peuters tot 4 jaar.

Iedereen komt in een groepje van ongeveer dezelfde leeftijd.

Schrijf je mee?  Door Maryanne de Jager

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden