Bewoners Gelderhorst aan de tovertafel dankzij actie Pannenkoekenhuis De Langenberg

Foto: Ede.nieuws.nl

Voor de bewoners van de verpleegafdeling van De Gelderhorst kwam donderdag een langgekoesterde droom uit. Want door een actie van het pannenkoekenhuis De Langenberg kon een tovertafel worden aangeschaft. Tijdens een gezellige bijeenkomst overhandigde Jan Ruisch van pannenkoekenhuis een cheque aan mevrouw Maljers, bewoonster van de verpleegafdeling.

Ieder jaar zet het pannenkoekenhuis De Langenberg zich in voor een goed doel en dit jaar was De Gelderhorst de gelukkige. Gea Klaasse is teamleider van De Horizon, de verpleegafdeling van De Gelderhorst en blij met de actie. “Geweldig dat we dit jaar zijn uitgekozen. Voor iedere verkochte actiepannenkoek was er twee euro bestemd voor De Gelderhorst en dat heeft ruim 600 euro opgeleverd”.

Een bestemming voor de schenking was snel gevonden. “We proberen onze dementerende dove bewoners op verschillende manieren te stimuleren en kwamen op onze zoektocht naar spelmateriaal de tovertafel tegen.

Met de tovertafel worden interactieve spellen op een tafel geprojecteerd waarbij de bewoners gestimuleerd worden beelden in beweging te zetten. Na een proefopstelling van de leverancier zagen we dat de bewoners verwonderd en met heel veel plezier aan de slag gingen. Door de actie kunnen we nu een tovertafel aanschaffen. Wat zullen onze bewoners gelukkig zijn!”

Schrijf je mee? Door Monte Gardenier

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen