Walk 4 Veterans: 13.500 euro voor veteranenhond

Foto: Nelma Spa-Ridderbos
Foto: Ede.nieuws.nl

Ruim 140 wandelaars deden op 9 september en van 20 tot en met 23 september 2017 mee aan de Walk 4 Veterans. Hulp voor Helden organiseerde deze sponsorwandeltocht voor de vierde keer, onder andere vanuit ECHOS Home Baan Zulu in Harskamp.

De totale opbrengst bedroeg 13.500 euro. Dit bedrag is bijna genoeg om een getraumatiseerde veteraan een veteranenhond te kunnen geven.

De wandelaars genoten van prachtige wandelingen en de onderlinge gezelligheid. Jong en oud, burgers, militairen, veteranen liepen 10 of 20 kilometer mee. Enkele wandelaars liepen zelfs vier dagen mee. Het begin- en eindpunt van de laatste etappe was het Militair Revalidatiecentrum Aardenburg in Doorn. Na een bemoedigende toespraak van burgemeester Naafs van gemeente Utrechtse Heuvelrug gingen de wandelaars ’s ochtends met prachtig wandelweer op pad. Nadat alle wandelaars ’s middags weer terug waren, was de officiĆ«le afsluiting van deze Walk 4 Veterans. Henk Morsink, generaal-majoor b.d. en voorzitter van Hulp voor Helden, overhandigde een cheque van 13.500 euro aan Monique Egbers van Stichting Hulphond Nederland.

Hulp voor Helden zamelt geoormerkt geld in voor veteranenhonden. Stichting Hulphond Nederland zorgt voor de selectie, opleiding, plaatsing en nazorg van de veteranenhonden.

Vele Nederlandse veteranen ondervinden blijvende gevolgen van traumatische ervaringen tijdens hun missie(s). Ze kampen met een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). De PTSS-hulphonden nemen de eerste signalen van een nachtmerrie waar en maken de veteraan wakker, waardoor de nachtmerrie en de herbeleving stopt. Als zijn baas een paniekaanval krijgt, dan trekt de hond hem weg uit die stressvolle situatie. Veteranenhonden zijn buddy’s die er altijd zijn voor de veteraan; ze geven aandacht en voelen vertrouwd.

Hulp voor Helden – Stichting KPPR bevordert het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront. Dit doet Hulp voor Helden door het financieren van projecten die hen aandacht, erkenning en steun geven.

Schrijf je mee? Hulp voor Helden

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden