Rode Kruis Nationale Actiedag op vrijdag 15 september Nederland help Sint Maarten via giro 5125

Foto: Ede.nieuws.nl

Op vrijdag 15 september wordt samen met de NPO een Nationale Actiedag georganiseerd om steun te betuigen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van orkaan Irma. Op de website van het Rode Kruis worden steeds meer acties aangemeld, zoals een vervroegde Sint Maarten lampionnenloop.

In plaats van snoep wordt geld ingezameld om te doneren aan de slachtoffers. Het Rode Kruis roept Nederlanders op om bij te blijven dragen voor meer hulp.

De lokale afdelingen van het Rode Kruis op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius doen hun uiterste best om hulp te verlenen, maar kunnen iedere steun vanuit Nederland gebruiken. Koning Willem Alexander, premier Rutten en minister Plasterk hebben de Nederlandse bevolking opgeroepen om de steun toch vooral via giro 5125 van het Rode Kruis te laten lopen. De publieke, commerciƫle en regionale omroepen hebben zich daar later bij aan gesloten.

Vrijdag 15 september organiseren zij de actie Nederland helpt Sint Maarten. Ook worden vanuit het Nationaal Rampenfonds gelden beschikbaar gesteld voor deze catastrofe ten behoeve va de wederopbouwfase.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden