112

Politie Ede. Afgelopen week zagen we 2 jongens rijden zonder rijbewijs/rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Foto: Ede.nieuws.nl

Een week geleden zagen wij een bekende van ons rijden over de Eikenlaan te Ede. Aangezien het een bekende van ons is weten wij ook dat deze jongen niet in het bezit is van een rijbewijs. Hij leert ook niet snel van zijn fouten. Dit is namelijk de 2e keer dat hij dit jaar al gepakt wordt.

Enkele dagen later zagen een andere bekende van ons rijden. Deze spant helemaal de kroon. Dit is namelijk al de 3e keer dat hij dit jaar gepakt wordt. Vanwege eerdere overtredingen had Justitie hem al een volledige ontzegging van de rijbevoegdheid gegeven.

Dit had blijkbaar niet het gewenste effect. De jongen maakte tijdens zijn staande houding namelijk gewoon gebruik van het “ongeldige” rijbewijs! Deze is direct door ons inbeslaggenomen. We hebben hem ook gelijk beloofd dat wij bij een eerstvolgende keer zijn scooter/auto/vrachtwagen of welk voertuig hij dan ook bestuur in beslag zullen nemen! Dit kan ook andermans auto zijn!

Het boete bedrag voor het rijden zonder rijbewijs kan oplopen tot maximaal 8.200 euro. Buiten dat het dom is, is het natuurlijk ook levensgevaarlijk en erg onverstandig!

Van beide zaken is een proces verbaal opgemaakt. Justitie heeft beide zaken in behandeling. Tijdens het nemen van de beslissing wordt uiteraard gekeken naar het verleden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden