Heb je wel eens een zak geld een doelpunt zien maken

Foto: Ede.nieuws.nl

De Oranje Leeuwinnen zijn Europees Kampioen 2017. Afgelopen maandag was het eindelijke zover. Eindelijk hebben de voetballende dames de Europese kampioenschappen damesvoetbal gewonnen en de prachtige bokaal mee naar huis mogen nemen.

Spannend was het zondagmiddag. Op straat erg rustig. Uit de openstaande ramen slaat het geluid van de op de wedstrijd afgestemde televisietoestellen je toe.

De Finale in een reeks van wedstrijden. Allemaal gewonnen door de Leeuwinnen. Na heel wat spannende momenten is het dan zover. De dames winnen. Eindelijk mogen zij de prachtige Cup mee naar huis nemen. Wel verdient. Daar moeten we toch trots op zijn. Jarenlang hebben de dames hun best gedaan om aandacht te krijgen voor hun geliefde sport.

Helaas zelfs in de schaduw van de heren kwamen ze niet. Wat aandacht betreft dan. Hoe oneerlijk kan het zijn. Je gaat me nu toch niet vertellen dat omdat de mannen het dit jaar zo gigantisch laten afweten er dan maar naar de vrouwen gekeken moet worden

Toch zet het me aan het denken. Hoe kan het dat er nu ineens wel veel aandacht is. Voor de dames kwam een droom uit. Zouden de transfers van deze dames nu net zoveel gaan opleveren als bij de heren? Die lopen zoals iedereen weet, inmiddels de spuigaten uit. Voor mijn gevoel. Beschamend hoog. We gaan het meemaken. Toch heeft dat niets met de voetbalkwaliteiten van de spelers te maken. Een talent kun je namelijk niet kopen, die moet je ontwikkelen. Nu moet ik ineens denken aan een uitspraak van wijlen Johan Cruijff: “Heb je wel eens een zak geld een doelpunt zien maken.” Nou ikke niet!

Op het podium in Utrecht verschijnen de Oranje Dames. Uitzinnig van vreugde. Wat een feest. Het hele plein zag oranje. Overal kun je in de stad de huldiging volgen. John de Bever zingt de oranje versie ’van zijn nummer “Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht”. Nou dat geloof ik graag. Volgens de gemeente Utrecht waren er ruim 22.000 oranje fans in de stad.

Volgens mij verdient. Net als Johan Cruijff scoorde met zijn uitspraak.

Nu hebben tijdens dit toernooi de speelsters zelf hun talent laten zien en super gescoord. Gefeliciteerd Dames. Oranje Leeuwinnen. Zeker weten dat jullie in het vervolg op meer aandacht mogen rekenen.

 

Met vriendelijke groet Juffrouw Raadgever

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden