Wildkanseltochten – Natuurcentrum Veluwe augustus 2017

Foto: Ede.nieuws.nl

Oog in oog staan met edelherten, reeën, wilde zwijnen is een bijzondere gebeurtenis. Helaas is de kans op een ontmoeting met dit wild zeer zeldzaam. In ieder geval moet men er vroeg voor uit de veren of juist tegen de schemer op pad gaan, de juiste plekjes weten en heel veel geduld hebben.

Het wild is schuw en laat zich nu eenmaal niet zo makkelijk zien. Zeker niet in de gebieden waar verkeer en industrie steeds verder oprukken. Een grote kans om wild te zien is er vanaf de wildkansel De Hindekamp, op circa 2 kilometer afstand van het Natuurcentrum.

De kansel biedt ruimte aan 40 personen en is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Vanaf de rand van het bos voert een “fluisterpad” naar de ingang van de kansel.

De excursie naar de wildkansel duurt tot de schemering. Er wordt gestart met een videofilm. Na afloop van de film gaan de deelnemers onder begeleiding van de boswachter per fiets van het Natuurcentrum naar de wildkansel. Wanneer liefhebbers aan een tocht willen deelnemen wordt men verzocht de kleding aan te passen, d.w.z. géén lichte kleding te dragen en verdient het aanbeveling om een verrekijker mee te nemen. De tocht is niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar.

Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert wildkanseltochten in augustus op de volgende data : woensdag 9 aug, vrijdag 11 aug, zaterdag 12 aug, woensdag 16 aug, donderdag 17 aug, vrijdag 18 aug, zaterdag 19 aug, woensdag 23 aug, vrijdag 25 aug, zaterdag 26 aug, woensdag 30 aug.

Aanvang :   09 t/m 25 aug 18:30 uur

26, 30 aug      18:00 uur

Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede

( een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede). De kosten van deze excursie zijn inclusief film en gebruik fiets € 7,00 p.p. voor volwassenen en € 5,00 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar.

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.

Dit kan via de website: www.natuurcentrumveluwe.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen