Wandelen op de Veluwe tussen Bos en Heide op zondag 18 juni met Natuurcentrum Veluwe

Foto: Ede.nieuws.nl

De Edese en Ginkelse Heide, met de omliggende bossen vormen een belangrijke verbindingsschakel tussen de Veluwe en de Uiterwaarden langs de Rijn. Dit zuidelijke gedeelte van de Gelderse Vallei, zal ervoor moeten zorgen dat “Het hert tot aan de Rijn” kan komen.

Wandelend over de Heide, kunnen deelnemers genieten van eventuele mooie wolkenpartijen. Al lopend over de eeuwenoude hessenwegen zal de natuurgids vertellen over de ontstaansgeschiedenisvan dit gebied, en waarom er een aarden wal aanwezig is. De Leeuwerik, Buizerd en de Bonte Specht zullen zich regelmatig laten zien.

Vragen waarom een akker hoger ligt dan de heide, of hoe een boom groeit zullen worden beantwoord. Deelnemers gaan samen met de gids op zoek naar sporen van het edelhert, het zwijn en de das. Verschillende soorten naalden loofbomen zal men onderweg tegenkomen.

Ook de schaapskooi zal tijdens deze wandeling worden bezocht, alwaar het het Veluws schaap kan worden bekeken. Het Belgisch monument ter nagedachtenis aan het vluchtelingenkamp tijdens de eerste wereldoorlog, zal tijdens de wandeling te zien zijn. Enkele grafheuvels uit de Bronstijd zullen worden bezocht.

De wandeling duurt ongeveer 2 uur, goed schoeisel en kleding is aan te bevelen. Deze wandeling is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert deze wandeling op zondag 18 juni, start om 14:00 uur. Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede

( een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede). De kosten van deze excursie zijn  € 5,00 p.p. voor volwassenen en € 3,50 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar.

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.                                              Dit kan via de website: www.natuurcentrumveluwe.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden