Schaapskudde weer aan de wandel op de Edese en Ginkelse heide

De lammertijd is weer ten einde bij de Edese schaapskudden en de lammetjes van beide kuddes zijn voor het eerst aan de wandel geweest op de Edese en de Ginkelse heide. Dat ging uiteraard gepaard met veel gemekker. De eerste wandelingen zijn nog kort omdat de lammetjes moeten wennen aan de honden en aan het wandelen op de heide.

De schapen en de lammetjes genieten zichtbaar van de vrijheid en uitgestrektheid van de heide, na het verblijf in de schaapskooi. De herders, Aart en Henk van den Brandhof, sluiten nu een drukke periode af, terwijl de honden nu weer volop in actie komen om de kudde bij elkaar te houden.

De komende tijd zullen de kuddes steeds langer op de heide zijn, tot de lammetjes allemaal sterk genoeg zijn om een echte grote wandeling te maken.

De schapen worden op zaterdag 10 juni geschoren tijdens een groot schaapscheerdersfeest bij de kooi op de Ginkelse heide. De lammetjes die dit voorjaar zijn geboren zijn volgend jaar pas aan de beurt. Meer informatie kunt u vinden op de website van de schaapskudde: www.edeseschaapskudden.nl.

Ingeborg kriegsman

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden