Vogelzangexcursie Bennekomse Bos

Foto: IVN Ede

Op zaterdag 18 maart a.s. organiseert Vogelwerkgroep IVN-Ede een vogelzangexcursie. Er wordt gewandeld in het Bennekomse bos en natuurlijk wordt ook het Bennekomse Heitje niet overgeslagen. Het is altijd afwachten welke vogels zich zullen laten zien, maar bij een vogelzangexcursie gaat het natuurlijk ook in de eerste plaats om het geluid. Merel, roodborst en winterkoning laten zich als eerste horen, iets later gevolgd door de vink en verschillende soorten mezen. Misschien is ook de tjiftjaf al weer terug uit zijn overwinteringsgebied.

Er zal aandacht worden besteed aan de verschillende soorten geluid (naast de zang zijn er verscheidene alarm- en contactroepjes) en hun betekenis voor de vogels.

 

Hoewel de herkenning op basis van het geluid centraal staat, kan een verrekijker toch handig zijn voor het geval de vogels zich ook willen laten bekijken.

 

Start om 7.00 uur vanaf de slagboom aan het eind van de Hullenberglaan, nabij het koepeltje. (GPS-coördinaten 51 59 48.2 E 5 41 20.1.) De duur van de wandeling is ca. 2 uur. Bij deze excursie wordt ontraden uw hond mee te nemen. Deelname is geheel gratis en aanmelden van tevoren is niet nodig.

De gids is Hans Westendorp (tel 0318 – 418465).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen