Workshop nachtfotografie

Foto: Natuurcentrum Veluwe

Voorafgaand aan de ‘Nacht van de Nacht’ organiseert Natuurcentrum Veluwe op vrijdag 23 oktober 2020 een workshop Nachtfotografie om een bijzondere manier van fotograferen te leren, nl. het vastleggen van de nachthemel. Je leert spelen met de instellingen van je camera om zo te proberen sterren vast te leggen. Dit doe je uiteraard buiten op de Ginkelse Heide, op loopafstand van het Natuurcentrum.

De avond begint met een kleine introductie en met voorbeelden van foto’s die zijn genomen op de Edese Heide, zodat je weet wat je kunt verwachten. We gaan het hebben over licht(vervuiling), de verschillende ‘uren’ van de ondergaande zon en het licht dat dit met zich meebrengt, lange-sluitertijd technieken en beweging vastleggen. Daarnaast is er ruimte voor vragen en opmerkingen. Na een uur theorie wordt de workshop buiten voortgezet om te fotograferen.

 

Wat heb je nodig voor deelname aan deze workshop:

  • een spiegelreflex camera
  • een lens met een zo breed mogelijke beeldhoek (bijv. een 11-16mm groothoek lens)
  • een statief
  • warme kleding
  • licht (zaklamp/telefoon/hoofdlamp)
  • en een goed humeur

Er wordt vanuit gegaan dat je zelf al een basiskennis hebt van de functies van je camera, zoals de ISO waarde, sluitertijd en diafragma. Als je dit nog niet hebt kun je dit van te voren online opzoeken.

De workshop start om 20:00 uur bij Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL te Ede, en duurt ongeveer 2½ uur. Er kunnen maximaal 15 personen meedoen. Prijs € 10,00 per persoon, incl. een drankje. Betalen bij binnenkomst natuurcentrum (pinnen is mogelijk).

 

Meld je snel aan via de mail: [email protected]

Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn.

Voor meer informatie zie www.natuurcentrumveluwe.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden