IVN Vogelspeurtocht voor kinderen

Foto: Ede.nieuws.nl

Op het IVN Ede programma stonden tot nu toe niet veel kinderactiviteiten. Wij, Anne Dijkzeul en Scilla Köhlinger, willen daar verandering in brengen met zes IVN-activiteiten in 2020.

Het is juist heel belangrijk dat kinderen meer naar buiten gaan. Als kinderen van de natuur gaan houden is de kans groot dat dit ook zo blijft in hun volwassen leven.

Bijzondere bomen, insecten en dieren  zullen ook in de toekomst de bescherming van mensen, die van de natuur hebben leren houden, goed kunnen gebruiken. Kinderen genieten op een andere manier dan volwassenen van het buiten zijn. De meeste kinderen willen geen wandeling maken en verhalen horen over alles wat er te zien is. Ze willen geen kijknatuur, maar beleefnatuur.  De natuurgidsen bieden de kinderen allerlei spelletjes en activiteiten in de bossen rond Ede aan vanuit natuur thema’s. Tijdens het spel of de activiteit worden bijzondere ontdekkingen gedaan waar de begeleiding van de activiteit veel over kan vertellen.
Zowel Anne als Scilla hebben veel ervaring met het werken met kinderen in de natuur.

De  tweede natuuractiviteit is op zondag 22 maart om 10:00 in de omgeving van  het Renkumse beekdal.

We gaan met de kinderen een avontuurlijke vogelspeurtocht doen en na de pauze gaan we in de huid kruipen van een Graspieper of Koekkoek.  Hoe is het om als aanstaande Koekkoekmoeder stiekem een ei te leggen in het nest van een andere vogel?

Kinderen die het leuk vinden om mee te doen kunnen zich opgeven  per mail: [email protected]; Na opgave volgt info over het precieze verzamelpunt / locatie.

Omgeving Renkums Beekdal voor kinderen van 8 -12 jaar, 12 kinderen maximaal. Geen honden. Duur 2 uur. Al uw vragen over deze activiteit kunt u stellen per mail.

Natuurgidsen: Scilla Köhlinger en Anne Dijkzeul

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden