Wildkanseltocht ‘WILD ZIEN? Dat doe je in EDE!’

Foto: Natuurcentrum Veluwe Ede

Oog in oog staan met edelherten, reeën of wilde zwijnen is een bijzondere gebeurtenis. De kans op een ontmoeting met dit wild is helaas zeer zeldzaam. Je moet er vroeg voor uit de veren of juist tegen de schemer op pad gaan, de juiste plekjes weten en heel veel geduld hebben. Het wild is schuw en laat zich nu eenmaal niet zo makkelijk zien.

Een grote kans om wild te zien is er vanaf wildkansel De Hindekamp, op circa 2 kilometer afstand van Natuurcentrum Veluwe. De wildkansel is alleen toegankelijk onder begeleiding van een gids van het Natuurcentrum en biedt ruimte aan 40 personen en is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Er wordt gestart met een videofilm. Na afloop van de film gaan de deelnemers onder begeleiding van de gids op de fiets van het Natuurcentrum naar de wildkansel en loop je vanaf de rand van het bos over een ‘fluisterpad’ naar de ingang van de kansel. Deelnemers aan deze tocht worden verzocht de kleding aan te passen, d.w.z. géén lichte kleding te dragen. Het verdient aanbeveling om een verrekijker mee te nemen.

De tocht is niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar.

Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert deze Wildkanseltocht op:

–    woensdag 7, 14, 21 en 28 augustus

–    vrijdag 2, 9, 16, 23 en 30 augustus

–    zaterdag 3, 10, 17, 24 en 31 augustus

De Wildkanseltochten starten op 2 en 3 augustus om 19:00 uur, van 7 t/m 23 augustus om 18:30 uur en na deze datum om 18.00 uur. De tochten duren tot de schemering, ongeveer 2 tot 3 uur.

Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn.

De kosten van de Wildkanseltocht, inclusief het gebruik van een fiets van het Natuurcentrum, bedragen € 7,00 p.p. voor volwassenen en € 5,00 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.

Dit kan via de website www.natuurcentrumveluwe.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden